King's Quest 7: The Prince-less Bride
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1994
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Fantasy/SF

Description - 
Na het huwelijk van prins Alexander met Cassima, vindt koningin Valanice dat het hoog tijd is voor Rosella om hetzelfde te doen. Maar de avontuurlijke prinses voelt zich daar helemaal nog niet klaar voor. Tijdens één van de preken van haar moeder verschijnt in een vijver een prachtig koninkrijk met zwevende continenten. In een impuls springt Rosella in het water en verdwijnt. Valanice springt haar achterna en beide dames worden naar een ander deel van Etheria gezogen.

Valanice belandt in de woestijn. Daar ontmoet ze een hyperactieve woestijnrat, reusachtige schorpioenen en hagedissen en zelfs de geest van een arme man die voor eeuwig gedoemd is dorst te lijden. Wanneer ze uit de woestijn kan ontsnappen moet ze haar dochter zien te vinden. Het duurt niet lang of ze raakt in een knotsgek dorp verzeild.

Ondertussen krijgt Rosella de schok van haar leven te verwerken. Ze is in een trol veranderd en de trollenkoning heeft een oogje op haar! In vergelijking met de trollenkoning lijken de mannen van Daventry op droomprinsen! Het duurt niet lang of de prinses vangt iets op over een complot waar de tovenares Malicia bij betrokken is. Ontsnappen uit trollenland is één ding, maar het spookachtige Oogaboogaland overleven en de duistere plannen van Malicia verijdelen zal heel wat lastiger zijn.

Na het bijna fotorealisme van de filmpjes in KQ6 gooide Sierra het met KQ7 het over een heel andere boeg: cartoonstijl met een vereenvoudigde interface. Dit viel bij veel fans niet in goede aarde. Achteraf bekeken zijn de SVGA graphics nog steeds om van te smullen. De dubbele verhaallijn brengt meer variatie in het spel.This game has been viewed 1733 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results