King's Quest 1: Quest for the Crown
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1984
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Fantasy/SF

Description - 
In dit eerste deel van de legendarische King's Quest reeks wordt Graham, de dapperste ridder van Daventry, door de koning ontboden. De oude man voelt zijn einde naderen en vertelt hem over drie magische schatten die hij in de loop der jaren kwijtspeelde. Een schild, een spiegel en een schatkist. Het ontbreken van deze voorwerpen verzwakt het sprookjesachtige Daventry langzaam maar zeker.

Het is aan Graham (jou dus) om deze terug te halen. Omdat de koning geen kinderen heeft, zul jij zijn troonopvolger worden. Als je in je opdracht slaagt tenminste. Om de trollen, heksen en reuzen en draken die je pad kruisen te overwinnen, zul je je gezond verstand moeten gebruiken.

In 1984 ontketende de eerste KQ een ware revolutie: het spel combineerde een goed verhaal met nog nooit geziene graphics (in 4 kleuren!) en een wereld waar je vrij kon in rondlopen! De reeks werd de best verkochte adventurereeks allertijden en dit deel werd later heruitgebracht in een volledig nieuw jasje. Is zelfs de remake te ouderwets voor jou? Probeer dan de VGA 256 kleuren remake van AGD Interactive.This game has been viewed 1789 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results