King's Quest 2: Romancing the Throne
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1985
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Fantasy/SF

Description - 
Koning Graham is erg geliefd bij zijn volk. Toch voelt hij zich eenzaam op de troon. Zodra dit bekend wordt stromen vrouwen van over het heel Daventry massaal toe, maar geen enkele vrouw doet zijn hart sneller slaan.

Op een dag toont de magische spiegel hem een mooie prinses. De arme jongedame zit opgesloten in een toren! De spiegel vertelt Graham dat het meisje Valanice heet en dat de jaloerse heks Hagatha haar had opgesloten. Graham moet naar het koninkrijk Kolyma reizen als hij het meisje wil bevrijden.

Ook deze keer ontmoet Graham de nodige sprookjesfiguren op zijn tocht. Sommigen helpen hem, anderen zijn hem minder gunstig gezind. De toren waarin Valanice opgesloten zit, bevindt zich op een eiland waar je enkel kunt komen via een magische deur. Maar om die te openen heb je sleutels nodig die her en der over Kolyma verspreid liggen. Om dan nog maar te zwijgen van kasteel Dracula, Hagatha zelf en het monster dat de Toren bewaakt.

Grafisch verschilt KQ2 niet veel van zijn voorganger, het spel is wel veel groter. Ook van dit deel bokste AGD Interactive een VGA versie in elkaar.This game has been viewed 1919 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results