King's Quest 5: Absence makes the heart go yonder
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1990
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Fantasy/SF

Description - 
Terug gezond en wel maakt Koning Graham een ommetje in de prachtige natuur van Daventry. Bij zijn terugkomst blijkt zijn kasteel in rook opgegaan te zijn! Een pratende uil die luistert naar de naam Cedric heeft gelukkig alles gezien: de slechte tovenaar Mordack is de dader. Cedric stelt voor om samen met hem naar het land Serenia te gaan waar zijn meester, een oude tovenaar met de naam Crispin, hem op pad zou helpen. Omdat Graham geen idee heeft waarom die Mordack het op zijn familie gemund heeft, stemt hij in.

De vergeetachtige Crispin geeft Graham zijn oude toverstaf, wat goede raad en zorgt ervoor dat Graham met de dieren kan praten. Graham staat er dit keer gelukkig niet alleen voor: Cedric zal zijn gids zijn. Gelukkig maar, want naast een gezellig dorpje vind je in Serenia ook heksen, woestijnnomaden, yeti's, ijskoninginnen, harpijen en nog veel meer. Mordack woont overigens op een moeilijk te bereiken eiland en zal een geducht tegenstander worden.

Als je KQ4 een stap voorwaarts deed, nam KQ5 een sprong. Elke plek in Serenia is een tot leven gewekt schilderij in VGA 256 kleuren. De volledig nieuwe point-n-click interface werd de standaard in tientallen Sierra-spellen en KQ5 was het allereerste spel dat volledig gesproken was en dus op CD-rom stond. Met dit spel werd de King's Quest reeks volwassen!This game has been viewed 1771 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results