King's Quest 4: The Perils of Rosella
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1988
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Fantasy/SF

Description - 
De koninklijke familie van Daventry is weer voltallig. Prins Alexander is teruggekeerd en prinses Rosella is dankzij hem aan de driekoppige draak kunnen ontsnappen. Koning Graham vindt daarom dat het tijd wordt om zijn avonturierspet over te laten aan zijn kinderen. Maar emoties worden de man te veel en hij krijgt een hartaanval. De geneesheren weten geen raad. In de magische spiegel verschijnt de fee Genesta. Zij vertelt Rosella over een geneeskrachtig fruit in het land Tamir. Zonder aarzelen stapt Rosella door de spiegel.

De krachten van Genesta nemen echter snel af omdat haar amulet gestolen werd door de heks Lolotte. Rosella moet haar mannetje staan in dit vreemde magische land vol eenhoorns, satyrs en dwergen. Als Rosella het amulet binnen de 24 uur niet weet te bemachtigen, zal Genesta verdwijnen en is terugkeren naar Daventry onmogelijk. Naast deze race tegen de klok zit Tamir nog vol gevaren zoals ogres, mummies en spookhuizen!

Na de minieme verbeteringen in KQ2 en 3 is Perils of Rosella een grote sprong voorwaarts. Hoewel de graphics slechts in EGA 16 kleuren zijn, merk je dat Tamir veel mooier en sprookjesachtiger is. Je kunt je personage ook bewegen met de muis. De commando's moet je nog wel intypen. Dit is overigens het eerste adventure dat geluidskaarten ondersteunde.This game has been viewed 1835 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results