Belle of het Beest
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Lexis Numérique
Genre: 2004
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Fantasy/SF

Description - 
Iedereen kent het verhaal wel van Belle en het Beest. Het verhaal zelf is al behoorlijk oud. De eerste gepubliceerde versie kwam uit 1740 door Mevrouw Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve die haar verhaal baseerde op een volksverhaal uit 425. De best geschreven versie kwam in 1756 uit, door Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Naast verschillende toneelstukken, films en een hele mooie (en één van mijn favoriete) Disney films, is er nu ook een videogame gebaseerd op het beroemde verhaal.

Het verhaal is bij iedereen wel bekend. Belle komt, in haar zoektocht naar haar vader, uit bij een kasteel, waar een beest haar vader gevangen houdt. Ze neemt de plaats van haar vader in en gaat bij het beest wonen. Gaande weg ontstaat er een vriendschap tussen Belle en het Beest totdat haar vader ziek wordt en ze van het Beest hem mag bezoeken, als ze maar beloofd om terug te komen. Iedereen weet hoe het verder afloopt.

Uniek aan dit spel en het verhaal, is dat je het speelt als Belle en daarna als Beest. Vandaar ook de titel Belle of het Beest. Beide verhalen hebben hun eigen puzzels, locaties en een verhaallijn. Wat zorgt voor een extra lange speelduur en je heb dus eigenlijk twee spellen in één.This game has been viewed 1957 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results