Space Quest 3: The Pirates of Pestulon
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1989
Multiplayer: PC, Atari ST, Amiga
Minimum System Requirements
Platform: Humoristisch

Description - 
Aan het einde van Space Quest 2 zagen we hoe de slapende Roger Wilco in een capsule de eindeloze ruimte in werd gecatapulteerd. De kans was groot dat hij dan ook eindeloos zou blijven rondzweven en we nooit nog een SpaceQuest zouden spelen. Gelukkig bracht deel 2 genoeg geld in het laatje, zodat de makers groen licht kregen voor een nieuw deel. Roger Wilco wordt dan ook al snel opgepikt door een ruimteafvalcruiser.

Onze vriendelijke ruimte-schoonmaker moet eerst en vooral uit het reusachtige schip ontsnappen. Daarvoor zal hij weer al zijn inventiviteit, geluk en vooral veel rommel uit het schip moeten gebruiken. Daarna moet hij op de planeet Phleebhut uit de klauwen zien te blijven van een vervaarlijk uitziende Terminator. Die zit Roger achterna voor een vreselijke misdaad die hij beging in het vorige avontuur (nee, we verklappen niet wat die misdaad was). Wanneer je via AstroChicken, een hilarisch in-game spel, een noodbericht van twee softwareprogrammeurs ontvangt, kan het avontuur echt beginnen.

Space Quest 3 blijft ondanks de oudere graphics, zelfs nu nog erg boeiend, grappig en speelbaar. De commando's moeten nog wel ingetypt worden maar de raadsels zijn nooit overdreven moeilijk. Dat valt dus best mee. Het spel zit werkelijk volgestouwd met grappige referenties aan de klassiekers uit de science-fiction geschiedenis: 2001 Space Odyssey, Star Trek, Star Wars, Dune... Een klassieker!


    Gerelateerde Artikelen

This game has been viewed 1658 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results