Space Quest 1: The Sarien Encounter
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1986
Multiplayer: PC, Atari ST, Amiga
Minimum System Requirements
Platform: Humoristisch

Description - 
De toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor de bewoners van de planeet Xenon. Er heerst een voedseltekort en als er niet snel iets gedaan wordt, kan er zelfs een nieuwe ijstijd aanbreken. Gelukkig ontwerpen een paar knappe koppen de Star Generator. Deze machine kan een uitgedoofde ster omvormen tot een gloeiende vuurbol. De Star Generator wordt ontwikkeld op het ruimtelabo Arcada en daar kom jij, Roger Wilco op de proppen.

Jij bent namelijk Arcada's enige echte... schoonmaker. Tijdens één van je vele tussendoor-tukjes in de bezemkast word je plots opgeschrikt door lawaai. De Arcada wordt aangevallen door de Sariens! Wanneer de rust is teruggekeerd, durf je je hoofd weer naar buiten te steken. De hele bemanning ligt dood (of stervend) in de gangen verspreid. Het begint langzaam bij je door te dringen: in de handen van de Sariens is de Star Generator een dodelijk wapen. De levens van miljoenen Xenonianen liggen in jouw handen! Maar eerst moet je levend van de Arcada zien te ontsnappen, de woestijn en de grotten van Kerona overleven om vervolgens in de ruimtehaven Ulence Flats een geschikt vervoermiddel te bemachtigen...

Dit eerste deel in de legendarische SpaceQuest reeks is niet zo grappig als zijn opvolgers, maar bevat toch al de nodige parodiën op Star Wars en Star Trek. De originele versie is 16 kleuren met tekst input. Je moet dus intypen wat je wil doen. In 1991 kreeg het spel een facelift, waaronder een point-n-click interface, VGA 256 kleuren en ondersteuning voor geluidskaarten.


    Gerelateerde Artikelen

This game has been viewed 1687 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results