Police Quest 1: In pursuit of the Death Angel
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Sierra
Genre: 1987
Multiplayer: PC, Amiga
Minimum System Requirements
Platform: Detective

Description - 
"Vergeet de hersenloze nonsens van op de tv, dit is het échte politiewerk!" blufte Sierra toen in 1987 het eerste deel van hun Police Quest reeks verscheen. Bij het spelen wordt het inderdaad duidelijk dat er erg veel tijd, geld en werk gestoken is in het implementeren van de officiële politieprocedures. Alles in Police Quest behoort volgens het boekje te verlopen (letterlijk zelfs, want bij het spel zat een kopie van het échte regelboekje van de LAPD).

Maar PQ is natuurlijk meer dan regeltjes alleen. Jij patrouilleert als veelbelovende nieuweling Sonny Bonds de straten van Lytton Town. Lytton is een kleine stad met grote problemen: drugs, overvallen en zelfs moorden komen steeds vaker voor. Het duurt niet lang voor je wordt opgeroepen via de walkie-talkie om een auto-ongeluk te onderzoeken. De ooggetuigen beweren echter dat de man vanuit een andere wagen doodgeschoten werd! Naarmate je meer misdaden oplost, kom je te weten dat Death Angel verantwoordelijk is voor het grootste deel van het leed in de stad. Durf jij undercover te gaan en te infiltreren in zijn gangsterbende?

Net zoals de meeste Sierra adventures kreeg ook dit spel een VGA-opknapbeurt begin jaren 90.This game has been viewed 1722 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results