Home > Reviews > Hare in the HatHare in the Hat

Intro
Alexei Garbuzenko is een onafhankelijke ontwikkelaar uit de Oekraïne die vooral mobiele kaartspelletjes heeft gemaakt. Eind  2014 zette hij met Hare in the Hat zijn eerste stappen in het adventure genre. In eerste instantie alleen voor de mobiele apparaten maar ook op diverse PC download portalen zoals Desura en Steam, welke hier wordt gereviewd. Het spel was een succes want op de facebook pagina is het tweede deel al aangekondigd voor deze herfst.

Verhaal
Een kwaadaardige tovenaar houdt zijn konijn gevangen in zijn hoed wanneer hij niet aan het optreden is. Het is echter een gevangenis. Kan jij het arme beest bevrijden?

Dat is alles. Meer verhaal is er niet. Het arme konijntje bungeltje aan het plafond in zijn kooi en halverwege is het konijntje weggetovert door de kwaadaardige tovenaar maar nog steeds in de kamer aanwezig. Aan het einde is er geen afsluiting met de tovenaar, alleen een blij konijn. Er komt nog een deel twee aan en hopelijk is die wat uitgebreider wat het verhaal betreft. Dit is gewoon een zeer korte escape-the-room adventure. Er had zeker veel meer in gezeten.

Gameplay
Het spel wordt volledig met de muis bestuurd. Het is een escape-the-room adventure waarin je alles aanklikt wat er te zien valt. Op deze manier ga je van de ene puzzel naar de andere.Een hotspot oplichter was wel handig geweest, maar omdat het maar één scherm is valt het  mee. De hotspots zijn ook groot en duidelijk genoeg.

De inventory is netjes weggewerkt aan de onderkant van het scherm en het gebruiken van de voorwerpen werkt eenvoudig. Slepen en loslaten op de juiste hotspot. Makkelijker kan niet.

Puzzels
De puzzels varieren van simpele inventory puzzels tot  doordenkers. Mocht je niet weten wat precies de bedoeling is, dan kan je klikken op de het vraagteken. Je krijgt dan een korte uitleg te zien in de vorm van tekeningen. Echter zijn deze lang niet altijd duidelijk en bij één bepaalde puzzel zelfs onjuist. De uitleg had veel duidelijker gemogen.

Niet iedere puzzel is even geslaagd en ware het niet voor twee frustrerende puzzels, dan was het spel nog korter geweest. De reden van de frustratie is de onduidelijkheid van de uitleg en de omslachtige besturing van een draaiende variatie op een slider puzzel. Die laatste is zo frustrerend en vervelend en bedreft hierdoor veel van het plezier.

Graphics
Het spel ziet er mooi en kleurrijk uit. Hier is duidelijk veel aandacht aan besteed. Het konijntje is schattig en de omgeving en puzzels zijn mooi vormgegeven. Jammer genoeg is er maar één kamer. Meer niet.

Muziek
De muziek is in orde. Een vrolijk en lekker klinkend deuntje wat dan alleen niet echt past bij het verhaal. Vreemd is wel dat tijdens het spel de muziek soms gewoon stopt. Het is dan een tijd stil waarna in eens de muziek weer opnieuw begint te spelen. Lijkt mij niet helemaal de bedoeling.


Conclusie:
Verhaal: Een verhaal is er nauwelijks. Het is een kapstok voor de puzzels, meer niet. Er is maar één kamer dus het spel is erg kort. Hopelijk is er in het tweede deel meer te genieten.
Gameplay: Eenvoudige besturing, al was een hotspot oplichter wel handig geweest.
Puzzels: Zoals een echte escape-the-room adventure betreft zijn er veel puzzels. Helaas zijn niet alle even geslaagd en twee zelfs ontzettend frustrerend.
Graphics: Mooie, kleurrijke graphics.
Muziek: Prima muziek die aleen niet past bij het toch wel wat duistere verhaal. Wel raar dat de muziek soms gewoon stopt waarna het een tijdje erg stil is.
Eindconclusie: Een erg korte escape-the-room adventure. Op de frustrerende puzzels na was het wel vermakelijk, maar vergetelijk. Hopelijk is deel twee beter en uitgebreider. Helaas kan ik geen voldoende geven.
blog comments powered by Disqus

 

Ga je op vakantie dit jaar?
Ja
Nee
View Results