A Vampyre Story

Elke liefhebber van adventure spellen kent wel de oude Adventures van LucasArts waarmee ze zoveel succes oogstten. Zo kwam de hele Monkey Island serie, Sam and Max, Full Throttle en Maniac Mansion van hun hand. Tegenwoordig heeft LucasArts zijn pijlen vooral gericht op het zo succesvolle Star Wars universum. Na het annuleren van Full Throttle: Hell on Wheels en Sam and Max: Freelance Police hadden de adventure fans nog maar weinig vertrouwen in dit vroeger zo geliefde bedrijf. Ook enkele werknemers die verantwoordelijk waren voor al die geweldige adventure titels dachten er zo over. En zo kan het dat naast Tell Tales en Pileated Pictures nu een derde bedrijfje is opgericht door ex-LucasArts werknemers. Onder de naam Autumn Moon Entertainment zijn enkele van deze vroegere adventure-makers bijeengekomen om hun geliefde genre weer op te pakken.

Het eerste spel dat door Autumn Moon Entertainment is aangekondigt heet: A Vampyre Story. En als je weet dat de graphics verzorgt worden door Bill Tiller (Curse of Monkey Island), dan weet je ook dat het een spel is waar je naar uit moet kijken! Of dat inderdaad zo is, gaan we in deze eerste preview van Adventure-Island bekijken..Laten we eerst maar eens naar het verhaal kijken.. Het speelt zich af in de 19e eeuw en volgt de 20-jarige Mona de la Fete, een rijzende operaster. Zij wordt gekidnapt door Baron Shrowdy von Kiefer, een vampier, die haar ook een vampier maakt, en haar dan achterlaat in een kasteel in Draxsylvania. Zij wordt daar vrienden met Froderick, een humoreuze en praatgrage vleermuis die haar in het grauwe en deprimerende kasteel gezelschap houdt. Toch behoudt Mona haar levensdroom, en dat is schitteren in de Opera van Parijs.. Om dit doel te bereiken heeft ze alles over en samen met Froderick trekt ze de wereld in. Tijdens dit avontuur krijgt ze steeds meer grip op haar vampier-zijn en krijgt ze enkele speciale krachten tot haar beschikking. Denk hierbij aan het veranderen in een vleermuis, het hypnotiseren van mensen of natuurlijk het bekende bijten in de nek.

Een heel belangrijke vraag is natuurlijk het het spel te "besturen" is en hoe het eruit zal zien. Hieronder zijn wat plaatje om te laten zien hoe het spel er zo'n beetje uit zal gaan zien. (Klik op het plaatje voor de grote versie) Zoals je waarschijnlijk merkt, gaat de stijl van de tekeningen erg veel naar de kant van het spel The Curse of Monkey Island. Dit komt omdat beide spellen getekend zijn door Bill Tiller.

De makers van A Vampyre Story noemen hun project dan ook "een kruising tussen Monkey Island en Dracula". Het spel zal dan ook een Point and Click Adventure worden, zoals Curse of Monkey Island. Het geldstukje dat in het derde deel van de Monkey Island dienst deed als hulp wat voor handeling moest gebeuren zal ook nu weer terugkomen. (Maar dan natuurlijk niet als geldstuk..) Een extra'tje is echter een uitklapbaar gedeelte waar de speciale krachten dan te zien zullen zijn die Mona op dat moment kent. En de "Inventory", de plaats waar je al je spulletjes bewaart, die bij Monkey Island een kist was, is nu vervangen door een doodskist (Zie plaatje uiterst rechts). Deze zal volgens hetzelfde principe werken als bij Monkey Island 3. Enkele verschillen van het speelsysteem zijn het gebruik maken van Froderick (de vleermuis linksbovenin de kist) als hulp bij het oplossen van puzzels, een logboek die bijhoudt met welke puzzels je nu bezig bent en welke je al hebt afgerond.

Alles bij elkaar genomen lijkt dit dus een absolute topper te worden. De humor en van de handige controle via de muis zoals de klassieke LucasArts Aventures, de prachtige graphics van Bill Tiller en een sfeervol griezelig verhaal vol met avontuur en genoeg te puzzelen. Omdat het bedrijf nog steeds op zoek is naar een uitgever kunnen ze nog niet zeggen wannneer het spel uit gaat komen, "alhoewel het natuurlijk leuk zou zijn om het spel rond Halloween van 2005 uit te brengen", aldus Mike Kirchoff, Director of Business Development van Autumn Moon Entertainment.

We gaan deze titel dus zeker in de gaten houden!

Met dank aan The Inventory voor het ter beschiking stellen van de plaatjes en het Interview met Mike Kirchoff, waardoor de wereld met dit nieuwe bedrijf en spel kennis kon maken..

 

Ga je op vakantie dit jaar?
Ja
Nee
View Results