Kingdom O' Magic
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: SCI
Genre: 1995
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Humoristisch

Description - 
Je hebt grappige adventures en dan heb je compleet absurde adventures. Kingdom O' Magic behoort tot die laatste categorie. Naast KoM lijken spellen als Simon the Sorcerer en Discworld plots even gewichtig als de complete Lord of the Rings. En zoals het elke goede fantasyparodie betaamt, haalt KoM veel van zijn mosterd (en andere plakkerige goedjes) bij het epos van grootmeester Tolkien vandaan.

Aan het begin van het spel kiest u tussen Thidney of Shah-Ron. De eerste is een gluiperige groene man-hagedis zonder scrupules. De figuurtje is zo grof dat Malcolm van Kyrandia 3 overkomt als een beleefde koorknaap. Als u met hem speelt zal u regelmatig moeten vechten, tegen irritante Elvis-imitators bijvoorbeeld. Shah-Ron is dan weer bedreven in magie en de personages zullen steevast anders reageren op haar. Maar daar zit haar gigantische boezem waarschijnlijk voor iets tussen. En dan heb ik het niet over 'Lara Croft size', ik bedoel wel degelijk gigantisch!

U hebt overigens de keuze tussen 3 queestes. Het klassieke avontuur: red de draak, steel de prinses en vind de schat. De 7-11 queeste: vind tussen de 7 en 11 vechtersbazen en het Ancient Lavalamp avontuur. Het spel werkt met een dag-nacht cyclus wat een grote invloed uitoefent op de 100 locaties. De 9 ringgeesten kan u makkelijk van de wijs brengen. Zeg hen gewoon dat er helemaal geen magische ringen bestaan in dit koninkrijk.

Kingdom O' Magic is hilarisch grappig. De Nederlandse handleiding alleen al is uitstekend vertaald en begint met een eigengereide versie van Tolkiens Ringvers. De graphics werden wel gerenderd in 3D maar zijn slechts in VGA resolutie.This game has been viewed 1734 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results