Dragonsphere
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: MicroPose
Genre: 1994
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Fantasy/SF

Description - 
Het avontuur speelt zich af in een fantasieland waar vier volkeren wonen: mensen, feeën, vogelmensen en de mysterieuze Shapeshifters. Twintig jaar geleden vormde de kwaadaardige tovenaar Sanwe een bedreiging voor alle volkeren. Gelukkig konden de mensen beroep doen op hun tovenaar die vindingrijk genoeg was om Sanwe met behulp van een magisch schild gevangen te zetten in zijn eigen toren. Om zeker te zijn dat Sanwe niet onopgemerkt zou ontsnappen, maakte men de Dragonsphere: een kristallen bol met daarin (hoe raad je het) een draakje. Zolang deze bol geen barsten vertoont, zou de magische barrière rond de toren standhouden.

Net als voor troonopvolger Callahach (jij dus) de tijd aanbreekt om te regeren, vertoont dat ding natuurlijk zijn eerste barst. De tijd dringt en er zit maar één ding op: een manier vinden om voorgoed met Sanwe af te rekenen. Daarvoor moet je beroep doen op de andere volkeren. Zij beweren immers te weten hoe de tovenaar overwonnen kan worden. Maar ze helpen je natuurlijk niet zomaar... Er wacht je een avontuurlijke tocht door een land vol gevaar!

Microprose nam de beste elementen van Sierra's King's Quest en stak deze in een Lucasarts-jasje. Resultaat: een erg volwassen en geslaagd point-n-click adventure.This game has been viewed 1622 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results