Lost Files of Sherlock Holmes 1: The Case of the Serrated Scalpel
Game Info | Cheats | Downloads


Game Details
Developer: Electronic Arts
Genre: 1992
Multiplayer: PC
Minimum System Requirements
Platform: Detective

Description - 
London, 1888. Een jonge actrice wordt op brutale wijze vermoord in een donker steegje naast het theater. Scotland Yard is ervan overtuigd dat alle sporen naar Jack the Ripper leiden. De legendarische detective met de pijp is daar echter niet zo zeker van. Hij besluit daarom deze zaak samen met zijn assistent Watson tot op de bodem uit te zoeken. De zoektocht voert hem naar meer dan 50 authentieke locaties in Londen : van de typische steegjes en pubs tot gentlemen clubs. Zelfs de opera en de zoo ontbreken niet!

"Uitgebreid" is het perfecte woord voor dit prachtige en sfeervolle adventure. Het werd geheel in Lucasarts-stijl uitgevoerd en je ontmoet talloze boeiende en erg uit elkaar lopende personages. Die moet je natuurlijk uitgebreid aan de tand voelen. Vaak verraadt je gesprekspartner zichzelf pas na een wel erg lange conversatie. Gelukkig kun je alles nog een keer nalezen (en uitprinten!). Watson houdt immers alles keurig bij in zijn Diary. De lengte van het verhaal kun je vergelijken met de spreekwoordelijke ijsberg: de Jack the Ripper theorie is nog maar het topje!

Het spel is in VGA 256 kleuren maar oogt lekker wazig en druilerig. Ideaal voor Londen dus. Er zijn mooie close-ups van de pratende personages en je zult zelfs mini-spelletjes moeten spelen. Deze gaan van chemische proeven op
bewijsmateriaal tot een spelletje darts om informatie los te krijgen. De gesproken cut-scenes en sfeervolle midi-soundtrack maken het spel af. Voor adventurefanaten die niet terugdeinzen voor uitgebreide dialogen is dit verplichte kost!This game has been viewed 1586 times.

 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results