Home > Reviews > Chronicles of Mystery: The Scorpio RitualChronicles of Mystery: The Scorpio Ritual

Intro
We worden de laatste tijd, wellicht ten gevolge van de successen van de boeken en films van Dan Brown, een beetje overspoeld met adventures over geheimzinnige samenzweringen en geheimen uit een ver verleden. De hoofdpersoon onderzoekt een misdaad in de huidige tijd en raakt onverwacht betrokken bij een eeuwenoud raadsel. Chronicles of Mystery The Scorpio Ritual is hierop geen uitzondering.

Verhaal
Sylvie Leroux is een jonge archeologe. Haar oom, ook archeoloog, heeft een bijzondere ontdekking gedaan en roept haar bij zich. Maar als ze bij zijn huis op Malta aankomt blijkt hij verdwenen. Hoewel hij geen bericht heeft achtergelaten en ook geen bagage mee heeft genomen wil de politie geen onderzoek starten inzake zijn vermissing. Sylvie besluit dan maar zelf naar de plek te gaan waar haar oom aan het graven was, in de hoop daar aanwijzingen te vinden.

Haar speurtocht voert onder andere naar Istanboel en Rome. Per locatie zijn er echter maar een of twee plekken of gebouwen die je kan bezoeken, waardoor het allemaal erg beperkt aanvoelt. De meeste personages ontmoet je ook maar heel even en je bouwt dan ook niet echt een band met iemand op. Sylvie zelf is doorgaans wel sympathiek en geloofwaardig. Het verhaal is helaas wel enigszins voorspelbaar en ook tamelijk kort. Na een uur of zeven zit je abrubt naar de eindcredits te kijken met een wat onbevredigd gevoel.

Gameplay
Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual is een third person point & click adventure. De besturing werkt goed en de icoontjes zijn duidelijk. Er is een optie om alle 'hotspots' op het scherm te laten zien door op een knop te drukken voor wie een hekel heeft aan pixelhunten. Door te dubbelklikken kan je Sylvie laten rennen.

Je kan een locatie pas verlaten als je alle puzzels opgelost hebt. Het voelt daardoor soms erg lineair aan. Soms wil je bijvoorbeeld iets aan een ander personage vragen of laten zien, maar dat kan pas als je alle voorwerpen gepakt hebt en alle gesprekken hebt gevoerd.

Puzzels
De puzzels zijn nogal aan de simpele kant. Je zit nooit lang vast omdat het wel duidelijk is wat je moet doen. Sommige puzzels zijn wel een beetje raar, in de zin dat wat Sylvie doet en zegt totaal niet bij een jonge vrouw van haar leeftijd en beroep past. Of misschien is de vertaling gewoon een beetje mislukt in sommige stukken van het spel? Ik heb in ieder geval een paar keer vreemd opgekeken van de manier waarop Sylvie anderen behandelt om iets gedaan te krijgen. Hierdoor neemt haar geloofwaardigheid wel wat af.

Graphics
De achtergronden zijn mooi gedetailleerd en ademen de atmosfeer uit die je verwacht bij de locaties waar Sylvie is. Ik heb nooit de steden bezocht waar Chronicles Of Mystery: The Scorpio Ritual zich afspeelt, maar ik krijg wel het gevoel dat het levensecht nagemaakt is. Des te meer jammer dat je maar zo weinig stukken van elke stad ziet.

De animaties zijn helaas een stuk minder mooi gelukt. Ze zijn vaak houterig en als iemand iets aan een ander geeft verdwijnt het soms gewoon zonder dat er echt een geefbeweging wordt gemaakt.

Muziek
De muziek past goed bij de verschillende locaties van het spel, maar het is nergens opdringerig of gedenkwaardig. De stemacteurs hebben hun rol goed bestudeerd en tonen de juiste emoties bij de teksten.


Conclusie:
Verhaal: Aan de korte kant en wat voorspelbaar als je eerder een adventure in dit genre gespeeld hebt of een samenzweringsmysterie-boek gelezen hebt.
Gameplay: Zit goed in elkaar, niets op aan te merken.
Puzzels: De puzzels zijn net wat te makkelijk, waardoor het spel tamelijk kort is. Je hoeft nooit lang na te denken over wat je moet doen.
Graphics: De achtergronden zijn erg mooi, de animaties kunnen beter.
Muziek: Goed om de atmosfeer te benadrukken, maar niks bijzonders. Stemacteurs bovengemiddeld.
Eindconclusie: Een aardig spel voor tussendoor als je je verveelt. Geen hoogvlieger en geen top-spel, maar best leuk om je even een aantal uur te vermaken.
blog comments powered by Disqus

 

Ga je op vakantie dit jaar?
Ja
Nee
View Results