Home > Reviews > SBCG4AP Episode 1: Homestar RuinerSBCG4AP Episode 1: Homestar Ruiner

Strong Bad's Cool Game for Attractive People is de nieuwe episodic adventure serie van Telltale Games. Naast de hier besproken PC versie zullen alle vijf de delen ook verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Wii via het WiiWare kanaal voor 1000 Wii Points (ongeveer 10 Euro).

Remy en Junaid zijn met deze nieuwe serie aan de slag gegaan en hun bevindingen van het eerste deel kan je hieronder lezen.

Episode 1: Homestar Ruiner
Stong Bad begint zijn dag achter de computer om zijn emails op geheel eigen wijze te beantwoorden. Door één van zijn fans wordt hij uitgedaagd om met Homestar Runner te vechten. Strong Bad neemt deze uitdaging aan en gaat naar de renbaan om zijn tegenstander te vinden.

Remy's mening: Strongbad is een zeer populaire online cartoon. Ik denk daarom dat veel mensen blij zijn met deze game. Ik zelf was niet bekend met het fenomeen Strongbad, en ik speelde dus het spel zonder kennis van de wereld en personages. Nu moet ik zeggen dat ik er niet heel enthousiast over was. Het is niet echt mijn soort humor. Er zitten echter wel leuke puzzels in, en sommige grappen zijn wel degelijk komisch. Het is een absurde vorm van humor, over het algemeen. Denk een beetje aan Monty Python, of Family Guy (hoewel ik beide wél erg leuk vind), waarbij de willekeurigheid van de grappen zeer hoog is. De voice-acting was enorm wennen, en zelfs erg vervelend aan het begin. Maar later blijkt het wel passend te zijn.

Voor de fans is het een feest van herkenning. Natuurlijk heb ik een beetje onderzoek gedaan van te voren. De Teen Girl Squad, Strongbad's mail, het zit er allemaal in. Zij het in de vorm van mini-games, of collectibles, Strongbad zit vol met kleine verwijzingen naar de comic. Dit alles geeft de game een casual indruk. Het is een luchtige game, dat niet pretendeert iets meer te zijn. Simpele, maar goedwerkende interface, en de cell-shaded graphics (lees: 3D lijkt 2D) passen perfect bij de originele cartoon show. Vermakelijke game, niet meer, niet minder.

Junaid's mening: Ik heb een hele rare relatie met Strong bad en HomestarRunner in het algemeen. Ik vind de Strong bad e-mail cartoons wel leuk maar de overige cartoons kan ik niet langer dan twee minuten volhouden. Ik keek daarom niet zo uit naar deze game, ook al ben ik een enorme fan van Telltale's Sam & Max serie. Toen ik het speelde werd ik dan toch aangenaam verrast; ik vond het leuk. Ik vond de grapjes leuk, de personages en zelfs de stemmen. Misschien ligt dit aan het feit dat je zelf alles in de wereld in je eigen tempo kan ontdekken, ik weet het niet.

Ik was erg blij dat de interface niet rechtstreeks was gekopiëerd van de Sam & Max episodes. Inplaats daarvan heb je linksboven drie knoppen. Eentje voor de inventory, eentje voor je plattegrond (waar vanuit je meteen naar andere locaties kunt gaan) en eentje voor het algemene menu.

De stemmen zijn even wennen, voornamelijk omdat ze (op de vrouwelijke stem na) allemaal door één persoon zijn ingesproken. Echt professioneel is het niet maar achteraf zag ik er wel de charme van in. De graphics vond ik ook wel aardig. De cell shading neemt de stijl van het bronmateriaal goed over.

Ik ben toch wel benieuwd geworden naar de rest. Kom maar op Telltale!


Conclusie:
Verhaal: Leuk voor niet-fans, extra leuk voor wel-fans.
Gameplay: Simpel maar effectief.
Puzzels: Kunnen soms lastig zijn maar over het algemeen is het vrij toegankelijk.
Graphics: Met een mooie cell shading is de Strong bad stijl (of de Homestar Runner stijl, ligt eraan hoe je het wilt noemen) mooi overgezet naar 3D.
Muziek: Niets bijzonders.
Eindconclusie: Net zoals Sam & Max is het Telltale gelukt om gewoon weer een leuke point & click game af te leveren. De sfeer van de oude Lucasarts adventure games is zeker terug te voelen. Leuk voor de fans maar ook voor niet-fans raden wij het zeker aan. Wij haatten Strong Bad en Homestar Runner hiervoor maar deze episode vonden wij prima.
blog comments powered by Disqus

 

Ga je op vakantie dit jaar?
Ja
Nee
View Results