Home > Reviews > Sam and Max Episode 6: Bright Side of the MoonSam and Max Episode 6: Bright Side of the Moon

Net zoals een tv seizoen komt ook dit eerste Sam & Max seizoen tot een spetterende climax. Het is geen geheim dat ik van deze hele serie enorm heb genoten. Of dat ook het geval is met de afsluiter? Lees snel verder...

Verhaal
De vorige avonturen van onze cynische hond Sam en ietwat psychopatische lagomorph Max hebben allemaal te maken gehad met hypnose. Omdat dit uiteraard geen toeval kan zijn moet er iemand zijn die achter deze hele potpourri van ellende zit. In het vorige deel kregen we daar al een kleine hint naar toen het internet de naam "Roy G. Biv" gaf. Dit is het alias van een personage dat al eerder is komen opduiken in de vorige episodes en gezien mijn naam niet Sally Spoiler is zal ik niet verklappen tegen wie Sam & Max het uiteindelijk zullen opnemen. Ze zullen in ieder geval naar de maan moeten gaan om deze überslechte persoon uit te schakelen.

Rond episode vier wist ik te raden wie de grote slechterik was. Ze hebben het heel subtiel gedaan maar als je de episodes opnieuw speelt zie je hier en daar wel kleine hints (hoppa; replay waarde!). Zelf vond ik dit deel qua humor niet de beste (dat blijft 4), maar qua verhaal zeker wel. Alle verhaallijnen komen bij elkaar op de maan waar je ook veel figuren uit de vorige episodes zult aantreffen. Het geheel sluit af met een geniale aftiteling waar een prachtig liedje bij wordt gespeelt.

Gameplay
Geen verassing hier, nog steeds Point & Click en nog steeds ben ik het niet zat. Dit deel is ook weer vrij lang en zal ongeveer 4 á 5 uur duren om de eerste keer uit te spelen. Gezien dit het laatste deel is van dit seizoen eindigt het met een spectaculair eind'gevecht' dat mij erg deed denken aan het eindgevecht uit Curse of Monkey Island (qua opzet). Heel erg moeilijk wordt het spel nooit, hier en daar zitten wel wat momenten dat je vergeten bent een item op te pakken waardoor je niet verder komt, maar het is niet zo dat je de haren uit je kop zult trekken.

Puzzels
De puzzels zijn een klein beetje anders dan de vorige, merkte ik. Max is nu een belangrijker onderdeel geworden bij het oplossen van bepaalde problemen, iets wat ik zelf wel erg leuk vond. Zoals ik eerder al zei, het eindgevecht is ook goed gedaan. Je hebt echt het gevoel dat het de 'ultimate battle' is tegen de slechterik. Het kan wel vervelend worden als je niet weet hoe je die laatste puzzel moet oplossen maar gelukkig houden ze het leuk door er wederom hilarische dialogen door te gooien.

Graphics & Geluid
Hetzelfde als de vorige episodes. Iets wat ik wel leuk vond is dat de achtergrond op de maan getekend was. Ik ben persoonlijk gek op getekende achtergronden en dit soort mixjes mogen ze van mij in seizoen 2 wel vaker gaan maken.


Conclusie:
Verhaal: The final showdown... for now! Mooie afsluiter.
Gameplay: Niks te veranderen aan een goed werkend iets als dit.
Puzzels: In orde, vooral het eindgevecht.
Graphics: Nog steeds helemaal in orde. Extra punt voor de getekende achtergronden.
Muziek: Ook nog steeds helemaal in orde.
Eindconclusie: Met episode 6 wordt seizoen 1 mooi afgesloten. Net zoals een seizoen van een tv serie heb je goeie en minder goeie afleveringen. De minder goeie zijn gelukkig alsnog hilarisch. Ik ben klaar voor seizoen 2!
blog comments powered by Disqus

 

Ga je op vakantie dit jaar?
Ja
Nee
View Results