Home > Reviews > Sam and Max Episode 2: Situation ComedySam and Max Episode 2: Situation Comedy

De tweede aflevering van dit Sam & Max seizoen is aangekomen! Dit keer krijgen ze het aan de stok met een doorgedraaide talkshow host. Met mijn hoed op en vergrootglas in mijn hand heb ik deze Sam & Max grondig doorgespit. Is deze Sam & Max net zo goed als de vorige? Stay Tuned and find out!

Verhaal
Na het redden van de Soda Poppers en het verslaan van Brady Culture in aflevering 1, krijgen onze helden al snel hun tweede opdracht. Sam weet hierbij nog heel subtiel te vermelden dat hij het wonderbaarlijk vindt dat ze zo snel een nieuwe opdracht krijgen na de vorige. Enfin, het blijkt dat een talkshow host genaamd Myra Stump haar publiek heeft gegijzeld. Sam & Max racen gelijk naar de W.A.R.P. tv-studio en eenmaal daar blijkt dat Myra al zes dagen bezig is met haar show… non-stop! Voordat Sam & Max haar set mogen benaderen moeten zij eerst bewijzen dat ze beroemd zijn. Om dit te bereiken moeten ze uiteraard gebruik maken van de andere sets om op die manier hun '15 minutes of fame' te verdienen.

Het concept van dit verhaal is ook weer leuk bedacht. Het thema in deze aflevering is erg duidelijk en dat is natuurlijk de tv van vandaag. Overal zie je persiflages op bestaande mensen en programma's. Myra Stump is bijvoorbeeld overduidelijk een soort van psychopathische Oprah Winfrey. Voor de rest zijn er parodies te zien op o.a.: Idols, Amerikaanse sitcoms en kookprogramma's.
Wat me ook opviel is dat Max veel meer opmerkingen maakt over bekende acteurs en de popcult wereld van vandaag.
Net zoals de vorige aflevering is er helemaal niks mis met het verhaal. Voor mijn gevoel duurde deze wel ietsje korter dan de vorige maar dat kan ook aan mij liggen.

Gameplay
Ik wou dat ik hier heel boeiend kon gaan typen dat er een geweldig nieuw gameplay systeem is… maar dan zou ik liegen want dat is dus niet het geval. Het behoudt precies hetzelfde handige point & click systeem als het vorige deel en dat doet het gewoon goed.

Puzzels
Het puzzel niveau is nog steeds niet erg moeilijk, maar wel leuker. Tenminste, ik vond ze leuker gezien het hele tv-show aspect. Je kunt in elk tv programma van alles uitproberen en ook al doe je iets fout, het blijft leuk om te doen vanwege de hilarische humor. Vrij op het begin moet je een hele slechte sitcom in elkaar zetten. Dit kun je op tig verschillende manieren doen (waar er natuurlijk maar één van goed is). Max moet ergens in die sitcom een heel fout 'product placement' zinnetje zeggen: "better get the Serious Toothpaste!" Alle momenten dat Max dit kan zeggen zijn enorm droog en daardoor hartstikke grappig om mee te experimenteren.

Graphics
Ook op dit vlak is er ook niet veel veranderd. Iets wat ik zelf wel heel leuk vond is dat elke keer als Sam & Max beginnen met het opnemen van een show, er een klein logo onderin verschijnt van W.A.R.P. tv. Ook verschijnen er strepen in beeld die je soms ook op je tv ziet. Het lijkt er op dat je een echt tv programma aan het kijken bent.

Wat wel gezegd moet worden is dat de Sam & Max games blijkbaar moeite hebben met ATI Radeon videokaarten. Ik heb hier zelf heel veel problemen mee gehad, dit lag uiteindelijk wel aan mijn pc maar desondanks heb ik toch op het tech forum van Telltale gelezen dat heel veel mensen met ATI kaarten problemen hebben.

Geluid
De voice-acting is ook in deze Sam & Max flink in orde. De stem van Max is door een nieuwe stemacteur gedaan, maar dit valt nauwelijks op. Toen ik het review-exemplaar speelde, waren er hier en daar nog geluid samples van de vorige Max, maar Telltale heeft al gezegd dat die niet in de uiteindelijke versie zullen zitten.


Conclusie:
Verhaal: Een nieuwe zaak voor Sam & Max, maar er komt wel een rode draad in seizoen 1.
Gameplay: Een nieuwe zaak voor Sam & Max, maar er komt wel een rode draad in seizoen 1.
Puzzels: Makkelijke maar leukere puzzels dan in deel 1 door de tv-show persiflages.
Graphics: Niks revolutionairs, wel artistiek. En pas op met Ati Radeon kaarten!
Muziek: Weer mooie voice-overs, de nieuwe Max is ook goed.
Eindconclusie: Sam & Max: Situation: Comedy is verplicht voor de mensen die 1 hebben gespeeld. Heb je 1 nog niet gespeeld maar wil je deze spelen? Speel dan eerst 1 en daarna 2! Wil je gelijk door naar 3? Dan heb je pech en zul je even moeten wachten. Dood de tijd met 1… en 2! Geloof me, het is leuk!
blog comments powered by Disqus

 

Ga je op vakantie dit jaar?
Ja
Nee
View Results