Home > Downloads > Freeware

Freeware is een naam voor producten die door de makers zijn vrijgegeven voor het publiek. Het gaat hierbij vaak om oudere spellen die tegenwoordig niet meer te koop is bij de winkels en dus nauwelijks nog te krijgen. Om het spel en de maker toch een beetje in de picure te zetten biedt de ontwikkelaar het spel dan gratis aan ter download. Eventuele vervolgen op dit oude spel of nieuwe spellen van deze maker zullen dan sneller bekendheid krijgen, want men kent dat spel dat ze gratis gekregen hebben.

Hier staan enkele Freeware spellen op een rijtje die wij van Adventure-Island de moeite waard vinden om te downloaden en te spelen. Het is voor ons niet mogelijk al deze spellen via onze eigen server aan te bieden, omdat deze spellen vaak toch wel een grootte van enkele tientallen megabytes hebben. Houdt de cursor een momentje boven het plaatje en je kunt zien hoe groot het spel is. Klik op het plaatje voor de download van de officiële site (indien aanwezig) of van Adventure-Island.

 

Floppy: 7 mb, CD: 67 mb

Beneath a Steel Sky

Het team van ScummVM heeft bewerkstelligt dat "Beneath a Steel Sky" nu ook als Freeware verkrijgbaar is. Dit spel van Revolution Software gaat over een sombere toekomst waarin de mensheid via hersencontrole en medicaties onder de duim wordt gehouden.

228 kb

Black Cauldron, The (Al Lowe's Website)

Een adventure gemaakt door Al Lowe, uitgegeven door Sierra. Gebaseerd op het Disney verhaal van Taran en de Toverketel. Het spel heeft zes verschillende eindes, gebaseerd op de keuzes die je maakt in het spel.

25 mb

Dink Smallwood (Website)

Dit is een spel van RTSoft die ze in 1997 hadden gemaakt. In 1999 werd het spel gereleased als Freeware. Je speelt als Dink, een boer die grote dromen heeft. Er zijn vele walkthroughs te vinden op het internet voor als je vast komt te zitten.

180 mb

Eye of the Kraken (Absurdus Website)

Een adventure van Absurdus waarin je op een schip zit die het "Oog van de Kraken" vervoert. Deze wordt echter gestolen en aan jou de taak om diegene te vinden. Dit moet te doen zijn, want de dief bevindt zich op het schip...

Floppy: 6,7 mb, CD:  34,8 mb

Flight of the Amazon Queen

Een adventure van Renegade Software uit 1995. Ook deze is door het team van ScummVM als freeware te verkrijgen. Het spel bevat veel humor heeft mooie graphics.

1,3 mb

Lure of the Temptress (Website)

Ook dit spel is een Freeware van Revolution Software. Veel mensen hebben een dubbel gevoel over de kwaliteit van het spel, maar ik heb er veel plezier aan gehad, dus ik zou zeggen: Probeer maar eens uit!

80,2 kb

Zork 1: The Great Underground Empire

Infocom bracht dit spel uit in 1978. Het is een "Interactive Fiction" spel, wat betekend dat je geen graphics bij het spel hebt. Je leest het verhaal en typt commando's in om verder te komen in het spel.

83,7 kb

Zork 2: The Wizard of Frobozz

In 1981 kwam het tweede deel van de Zork serie uit. Je bent nog steeds in het "Underground Empire" en je neemt het op tegen een slechte tovenaar, genaamd Frobozz, waarbij je probeert zijn magie te ontwijken en te controleren.

75,3 kb

Zork 3: The Dungeon Master

Nog steeds had Zork succes en in 1982 kwam ook het derde deel uit. Om de mensen meer bekend te maken met Zork en zo de verdere vervolgen op Zork aantrekkelijk te maken werden de eerste drie delen vrijgegeven door Infocom.